.
.
 • Bemesten Weiland
 • Weide En Bouwland Bemesten
 • DSCN5792
 • DSCN5822

Gras- en bouwland

Voor het injecteren van gras- en bouwland kan er gebruik gemaakt worden van 2 Vervaet Hydro Trikes die voorzien kunnen worden van weiland- als bouwlandinjecteur. Met deze machines is het mogelijk om onder alle omstandigheden een gunstig resultaat te leveren op zowel wei als bouwland. De machine staat bekend om zijn lichte bouw, goede gewichtsverdeling en heeft nog een groot voordeel omdat er maar één wiel per spoor rijdt. Met zijn 3 wielen ( 14 m3 ) of 5 wielen ( 20m3 ) en kleine draaicirkel is het mogelijk om zelfs in de allerkleinste hoeken te manoeuvreren en ook op een klein erf moet deze machine goed uit de voet kunnen. Onze bemesters beschikken over een GPS tracking met automatische sectie-afsluiters voor een exacte verdeling van de mest.

Een zuigarm zorgt ervoor dat het vullen in een zeer korte tijd geschiedt, wat een zeer hoge capaciteit garandeert. Een boordcomputer regelt het toerental van de mestpomp, zodat ongeacht de rijsnelheid , de afgifte altijd exact hetzelfde blijft. Naast deze Vervaets kan u ook beroep doen op onze 2 Veenhuis mesttanks die ook kunnen voorzien worden van weiland- of bouwlandbemester. De 2 tanks hebben een inhoud van respectievelijk 20 (2-asser) en 24 (3-asser) ton.


 • Fruit bemesting
 • IMG 3195
 • IMG 3199
 • IMG 3201
 • IMG 3202

Bemesting Fruitplantages

Voor het bemesten van de Fruitplantages kunt u beroep doen op een smalspoortrekker met boomgaardbemester van 3,5 ton. Het mest word getrokken uit een 38 ton overslang tank die zich op de kopakker van het perceel bevindt. Tevens kan deze ook ingezet worden voor het water geven van fruitbomen bij extreme droogte.


Mengmest Verspreiden

Voor het verspreiden van mengmest kan u beroep doen op de 5 tanks:
1 van 20 ton (2-asser)
3 van 24 ton (3-asser)
1 van 30 ton (3-asser)

In beeld:  Fendt 824 met Peecon Cargo mestvaet


 • IMG 4018

Stalmest verspreiden

Voor het uitrijden van stalmest doen wij beroep op een Dewa mestwagen. De machine verspreid het mest zorgvuldig over u akkers. Het mest word geladen op de mestwagen met een Liebherr wiellader of bandenkraan. De wagen heeft een strooibreedte van ca. 12 meter.

In beeld: Fendt 824 met Dewa mestwagen


 • IMG 4018
 • IMG 3195

Transport drijfmest

Voor het vervoeren van drijfmest of digistaat naar de akker of transport van en naar de verwerking kan men beroep doen op 2 opleggers die ingezet kunnen worden in combinatie met traktor of vrachtwagen (4x4). 3 tanks hebben een inhoud van 24 ton en één tank 30 ton. Op piekdagen kunnen we zo een 4000 ton drijfmest verzetten. Het gebied van onze zelfrijders spreidt zich over Belgisch en Nederlands Limburg, Vlaams Brabant en Antwerpen. Wanneer al onze tanks en onze 3 Vervaets gevuld zijn, dan zijn we in staat om een capaciteit van 232 ton drijfmest in één keer te transporteren.

In Beeld: Fendt 824 met LAG-opligger


 • IMG 4018

Transport vaste mest

Voor het transport van vaste mest bieden we aan:
- 1 containersysteem met traktor (3 70m3 containers)
- 1 walking floor (75 m3) getrokken door traktoren of 4x4 trekkers
- kipoplegger (55 m3) getrokken door traktoren of 4x4 trekkers
Al deze combinaties zijn uitgerust met stuurassen.


Mestopslag

We bieden een ruime opslagmogelijkheid voor drijfmest of degistaat het hele jaar rond te stockeren.